087 867 6941 office@biocentervictoria.com

Здравейте!

Казвам се Виктория Николаева Апостолова и съм инженер-технолог на храните, консултант по хранене,  член на Българското Дружество по Хранене и Диететика, член на сдружение на Нутриционистите в България и сертифициран инструктор. Завърших магистърската си степен в Университет по хранителни технологии – Пловдив.

Моята цел е да споделя всички мои знания и умения за това как да се храним, да спортуваме и да водим здравословен начин на живот без да подлагаме тялото си на жесток глад, лишения и да се изтормозваме не само физически, но и психически.

Как започна всичко?

Сигурно всяка втора жена е изпробвала върху себе си точкова диета, „Свалете 5 кг за 5 дни само с кисело мляко“, „Ще хапна една ябълка днес и с това ще приключа“ и т.н.

Е, преди 6 години аз също извървях този път. Никога не съм била с наднормено тегло, исках да сваля 2-3 кг, за да се чувствам в „кожата си“. Започнах с оскъдно хранене, мъчителни тренировки, които имаха резултат. Свалих 10 кг за месец, постигнах почти желаното тяло, НО за сметка на какво? На здравето, разбира се. Познато ли ви е? Бях на крачка от анорексия. Лекарите ми казваха, че живея на половин обороти. Причиних си хормонални нарушения, гастрит, косопад, желязо-дефицитна анемия, световъртеж. Точно в този момент реших, че няма да приемам лекарства и ще започна да чета как да се храня здравословно. Започнах от нулата.

Научих се да си приготвям сама храната и ставах в 5 часа, за да го правя. Носих си кутии в училище. Правих опити да си съставя подходящ режим, с който да възстановя здравните си показатели и хормони в норма и УСПЯХ. След 3 месеца приемане на достатъчно и качествена храна отидох на преглед. Лекарят ми каза, че от гастрита помен няма, косата ми се възстанови, желязото и хормоните ми си влязоха в норма.
След няколко години обаче дойде още един бонус резултат от жестоките лишения и липса на жизненоважни витамини и минерали. Мозъкът все пак помни. В продължение на 6 месеца имах главоболие, което се беше превърнало вече част от мен. Никакви аналгетици не ми помагаха, никой от всички лекари не успя да ми помогне и постави диагноза. Тогава чух за изследването Биоскенер и реших да си го направя. След като се установи, че нямам сериозно заболяване, а просто липса на витамини започнах да си ги набавям като хранителни добавки. Само за няколко месеца се възстанових напълно.

Моята цел е да помогна на всеки един от вас не само да отслабне, а да се научи как да се храни здравословно, да бъде във форма без да се лишава от любимите си храни, да се наслаждава на живота, да обича себе си и най-важното да бъде здрав!

Благодаря, че отдели от времето си, за да чуеш моята история! Не спирай да следваш мечтите си!

Ето и моята промяна след заболяването Анорексия. На снимка 1 съм 47 кг, а на снимка 2 – 57кг.

Това са 10 кг разлика, но в пъти:

  • по-здрава
  • по-силна
  • по-щастлива
  • по-мотивирана