087 867 6941 office@biocentervictoria.com

Здравейте!

Казвам се Виктория Апостолова и съм майка, инженер-биотехнолог на храните, нутриционист и треньор,  член на Българското Дружество по Хранене и Диететика, член на сдружение на Нутриционистите в България. Завърших първата си магистърската степен в Университет по хранителни технологии – Пловдив по специалност “Технология на ферментационните продукти”, а втората – “Храни, хранене и диететика”

Моята цел е да споделя всички мои знания и умения за това как да се храним, да спортуваме и да водим здравословен начин на живот без да подлагаме тялото си на жесток глад, лишения и да се изтормозваме не само физически, но и психически.


Как започна всичко?

Сигурно всяка втора жена е изпробвала върху себе си точкова диета, „Свалете 5 кг за 5 дни само с кисело мляко“, „Ще хапна една ябълка днес и с това ще приключа“ и т.н.

Е, преди 10 години аз също извървях този път. Никога не съм била с наднормено тегло, исках да сваля 2-3 кг, за да се чувствам в „кожата си“. Започнах с оскъдно хранене, мъчителни тренировки, които имаха резултат. Свалих 10 кг за месец, постигнах почти желаното тяло, НО за сметка на какво? На здравето, разбира се. Познато ли ви е? Бях на крачка от анорексия. Лекарите ми казваха, че живея на половин обороти. Причиних си хормонални нарушения, гастрит, косопад, желязо-дефицитна анемия, световъртеж. Точно в този момент реших, че няма да приемам лекарства и ще започна да чета как да се храня здравословно. Започнах от нулата.

Бавно и постепенно навлязох в науката за храненето.

След което забременях и родих прекрасния си син. А сега изглеждам и се чувствам в пъти по-добре от преди бременността, вече намерила своя баланс.

Моята цел е да помогна на всеки един от вас не само да отслабне, а да се научи как да се храни здравословно, да бъде във форма без да се лишава от любимите си храни, да се наслаждава на живота, да обича себе си и най-важното да бъде здрав!

Благодаря, че отдели от времето си, за да чуеш моята история! Не спирай да следваш мечтите си!

Ето и моята промяна след заболяването Анорексия. На снимка 1 съм 47 кг, а на снимка 2 – 57кг.

Това са 10 кг разлика, но в пъти:

  • по-здрава
  • по-силна
  • по-щастлива
  • по-мотивирана