087 867 6941 office@biocentervictoria.com

Статии

Теглото след празниците

 

 

Защо след празниците качваме 2-3 дори повече килограма само за няколко дни и трябва ли да ни притеснява това?


Днес искам да отговоря на тези въпроси, тъй като получих множество мейли от клиентки, които изпращат своите резултати, изключително притеснени и демотивирани.
А и не само те.
Убедена съм, че ти също ще се припознаеш в тази ситуация. Случвало ли ти се е след празниците да си +3-5 кг, да изпаднеш в депресия и да се луташ между различни диети, опитвайки се бързо да влезеш във форма?
На мен също. Преди всъщност да знам къде е проблема.

 

Това трябва ли да те притеснява?


Категорично НЕ!
За да качиш 1 кг МАЗНИНИ, то ти трябва да бъдеш в калориен излишък от близо 8000-9000 калории. Това означава да приемаш повече калории, отколкото изразходваш и то много повече. Не може да се случи за ден или два. Трябват ти седмици. Това е страшно много храна, която ти не си погълнал за 2 дни със сигурност! ГАРАНТИРАМ ТИ!


Тогава от къде идват тези килограми?

 

Щом дойдат празниците през целия ден сме ангажирана с подготовката на празничната трапеза. Забравяме да пием вода и да се храним, или ако го правим е нещо на крак. Вечерта се храним предимно с въглехидрати (питки, варива, тиквеник, други сладки продукти), солени храни (сарми, типичните български гозби, осолени ядки и др.). Тези храни предизвикват задържане на много течности в тялото ни.

На второ място – храним се предимно със суха храна, което не позволява доброто изхождане на другия ден, поради липсата на достатъчно фибри.

Следователно тези качени килограми НЕ са само мазнини и не трябва да те притеснява това, защото в момента, когато се върнеш към режима си всичко си влиза в норми. 

Няма смисъл да се самосъжаляваш и демотивираш, защото това е временно явление и всичко си идва на мястото. Малко повече движение след това не е излишно 🙂 

Previous ArticleNext Article

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *