087 867 6941 office@biocentervictoria.com

Статии

Хранене извън дома

Това, че сме на режим не бива да ни спира да излизаме, да се забавляваме, да ходим по ресторанти, на гости и т.н. В днешната тема ще споделя как да подбирате храната си, когато сте навън, така че дори останалите да не разберат, че се храните по определен начин.

 

Ето няколко правила:

 

1. В ресторант, на сватба или на рожден ден не ходете гладни – когато имаме някакъв повод вечерта много често хората правят грешката да не ядат през целия ден, за да компенсират. Моят съвет е да се храните нормално и балансирано през целия ден. По този начин няма да изпитвате силно чувство на глад вечерта и количеството консумирана храна ще бъде по-малко.
Обикновено на всеки един повод има салата и месо, което е един перфектен вариант за вечеря.

 

2. Внимавайте с шведските маси – Изследванията показват, че когато имаме толкова голям избор, количеството изядена храна е двойно. Моят съвет е да вземете 1-2 яйца за закуска или кисело мляко с плод (навсякъде предлагат този избор).

 

3. Откажете се от заведенията за бързо хранене – Избягвайте нискокачествената и висококалорична храна. Обикновено този тип хранене е богато на въглехидрати и трансмазнини, които трябва да избягваме.

 

4. Не поръчвайте големи порции – обикновено, сядайки на ресторант поръчваме няколко неща, за да опитаме от всичко и по този начин преяждаме. Тук отново изборът може да бъде салата + месо/риба/омлет.

 

5. Избягвайте панирани, пържени храни, тестени изделия, сметанови сосове, майонеза и всякакви други “екстри” към салатите.

 

6. Избягвайте сладките газирани напитки. Вместо това поръчайте вода с лимон.

 

7. Внимавайте със сладоледа – Това е захар, замразена мазнина и стотици празни калории.

 

8. Пропуснете десерта – дори и плодовете след храна не са правилен вариант.

 

9. За междинна закуска винаги носете със себе си плод/шепа ядки.

 

Previous ArticleNext Article